Lär dig mer
Så funkar orientering. Här beskriver Svenska orienteringsförbundet grunderna i vår idrott.
Orienteringskartan. Lär dig hur orienteringskartan fungerar, karttecken, skala och banpåtryck.
Kunskapsnivåer och klasser. Läs på om våra åtta olika kunskapsnivåer samt de olika klasserna som finns att springa på tävlingar.
Ordlista för orientering. Vet du vad en planka är för något? Deffen? Pure nylon? Lär dig all väsentlig orienteringslingo med hjälp av Frölunda OL:s utmärkta ordlista.
Vilka prylar behöver en orienterare? I orientering finns det, liksom i andra idrotter, specifik utrustning som är mer eller mindre viktig för att göra din upplevelse bra och rolig. Skor och kompass är de absolut viktigaste.
Konsten att bli en orienteringsförälder. Orientering kan vara en lurig idrott att börja med. Den här sidan tipsar dig som förälder om hur du kan stötta ditt barn på bästa sätt.
Livelox. En tjänst som låter dig spela in och jämföra dina orienteringslopp med vänner, familj och medtävlare. Spela in din rutt i realtid med hjälp av en mobilapp, eller ladda upp den från din GPS-klocka i efterhand. Klicka här för att läsa hur det funkar.
Purple Pen. Ett mycket användarvänligt banläggarprogram för träningar och enklare arrangemang. Klicka här för en bra instruktion på Youtube.